Taşınma Sonrası Yapılacaklar

Taşınma hayatın içerisinde olan ve hemen herkesin karşılaştığı bir durumdur.

 

Evin toparlanması kimi zaman aylarca sürse de profesyonel bir ekip ile çalıştığınızda bu sorunu kısa süre içerisine halledebilirsiniz.

 

Ancak taşınmak dediğimiz kavrama genelde çok kısır bir bakış açısı ile yaklaşıyoruz. Yalnızca bir yerdeki eşyaları diğer konuma taşımak anlamına gelmiyor. Süreç tamamen bütünsel yaklaşım ile çözüme kavuşabilir.

 

Dolayısıyla taşınma öncesinde olduğu gibi taşınma sonrasında da yapılacaklar listesi oluşturmanızı tavsiye ediyoruz. 

Yeni bir adrese taşınma işlemini gerçekleştirdiğinizde sanki hayata yeniden başlıyormuşsunuz gibi olabilir.

 

Dolayısıyla öncelikli olarak hangi aşamaları hızlı ve öne almanız gerektiğinizi bilmelisiniz. 

 

Taşınma Sonrasında Abonelik İşlemleri

Yine ilk yapılacak işlerden birisi de abonelik işlemleridir. Çünkü ikametgahınızı alırken aboneliklerden gelen faturalardan birini kullanacaksınız.

 

Dolayısıyla hayati bir tarafı da bulunuyor. Yaşam alanınızda rahat edebilmeniz için yaptırmanız gereken abonelikler; su, elektrik, doğalgazdır.

 

Bunlara ek olarak, internet ve televizyon gibi hem işinizi yapmanıza hem de vakit geçirmenize olanak sağlayacak aboneliklere de adresinize uygun olacak şekilde başvurabilirsiniz. 

 

Her abonelik işlemlerinde açma/kapatma ücreti ya da güvence bedeli adı altında tahsilat yapılıyor.

 

Bu ücretler her sene değişiklik gösterse de bir önceki yıllara oranla büyük artışlar söz konusu olmuyor. Bunun için en doğru olan gidip araştırma yapmanızdır. 

 

İkametgah Değişikliği

Taşınma sonrasında hemen yapmanız gereken işlemlerden birisidir.

 

Genellikle küçümseniyor ancak yapılmaması ya da geç yapılması durumunda ciddi sorunlar doğuran, hatta cezai işlem ile karşılaşmanızı sağlayacak kadar önemli bir adımdır.

 

Eğer öncesinde abonelik işlemi yaptırdıysanız (elektrik, su, doğalgaz vb.) adınıza herhangi bir faturanızı ve kira sözleşmenizi (ev size aitse tapunuzu) ilçe nüfus müdürlüklerine götürerek işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İkametgah işlemleri öncesinde nüfus müdürlüğünün internet sitesinden randevu almak zorundasınız.

 

Aksi takdirde işlemlerinizi gerçekleştiremezsiniz. 

 

Apartman Giderlerini Öğrenmek

Malum artık hepimiz apartmanlarda yaşıyoruz. Artık müstakil ev özellikle büyükşehirlerde kalmadı. Dolayısıyla her apartmanın da kendisine göre gelir ve gideri oluyor.

 

Günümüzde birçok apartmanda asansör bulunuyor. En büyük gider de elektrik oluyor. Haliyle apartman yöneticimiz ile tanışmalı, gelir ve gideri öğrenmeliyiz. Bu sayede ödeyeceğimiz aidat gideri de çıkmış olur. 

 

Eşyaların Paketlerinin Açılması ve Yerleştirmek

İşin en can alıcı noktalarından birisi olan bu aşamada çıktığımız evde paketlediğimiz ya da paketlettiğimiz eşyalarımızı ambalajlarından çıkartarak, yerleştirmeye başlamak, belki de yorgunluğun yerini bir eve yerleşme telaşına bıraktığı anlardan birisidir.

 

Çıktığımız evdeki düzenin aynısı olmasa da benzerini bu evde de kurmayı isteriz. 

 

Yeni Okul Kayıt İşlemleri

Eğer evli ve çocukluysanız çevrede yeni okul arama çalışmalarına başlayabilirsiniz.

 

Çocuğunuzun en iyi eğitimi aldığını bilmek ve buna göre bir okul seçmek zorunluluğunuz bulunuyor.

 

İkametgah işlemlerini hallettikten sonra yeni okula kayıt için çalışmalara başlayabilirsiniz. 

 

Taşınıyor Musun?

Hemen Fiyat Hesapla, %100 Müşteri Memnuniyetiyle Taşın!